yleistieto

Hotelliketjut Suomessa

hotelliketjutSuomessa hotellien omistus on loppujen lopuksi jakautunut melko pienelle porukalle. Kilpailu alalla on kiivasta ja suuret hotelliketjut porskuttavat. Pienien, yksityisten ja riippumattomien hotellien on täytynyt muodostaa keskenään hotelliketjuja, jotta niillä olisi mahdollisuuksia vastata suurien ketjujen tarjontaan. Katso kooste Suomen hotelliketjuista.

Sokos Hotels

Sokos Hotels on Suomen suurin hotelliketju. Se toimii 26:lla eri paikkakunnalla Suomessa. Ketjulla on myös hotelli Virossa ja 3 hotellia Pietarissa.

Suomeesa hotelleita on 46, joista 7 Helsingissä.

Finlandia Hotels

Finlandia Hotels on 1986 perustettu suomalaisista yksityisistä hotelleista muodostuva hotelliketju.

Ketju omistaa Suomessa yhteensä 30 hotellia.

Scandic

Scandic on pohjoismainen hotelliketju, jolla on 147 hotellia kymmenessä maassa. Scandic on perustettu 60-luvulla ruotsissa. Se kuului Hilton Hotelsiin vuoteen 2008 asti.

Suomessa Scandicilla on 26 hotellia, joista 5 Helsingissä ja 3 Tampereella.

Cumulus

Cumulus hotellit on Restelin omistuksessa. Cumulus tarjoaa lähinnä liike- ja kokousmatkaajille suunnattuja hotelleita kaupunkien keskustoissa. Hotellien yhteydessä on yleensä Huviretki-ravintola tai muu Restelin ketjuravintola.

Cumuluksella on Suomessa yhteensä 26 hotellia, joista 3 Helsingissä ja Tampereella.

Best Western

Best Western on Finlandia hotelsin tapaan yksityisten ja riippumattomien hotellien muodostama kansainvälinen hotelliketju, joka on perustettu vuonna 1946. Hotelleita sillä on yli 4000 80 eri maassa.

Suomessa hotelleita on 18, joista 3 Helsingissä. 

Rantasipi

Rantasipi on Cumuluksen tapaan Restelin omistuksessa. Rantasipi perustettiin vuonna 1965 ensimmäinen hotelli sijoitettiinViitasaareen.

Rantasipillä on 12 hotellia Suomessa.

Lapland Hotels

Lapland hotels on suomalainen vuonna 2002 perustettu hotelliketju. Ketjulla on 11 hotellia Lapin läänin alueella.

Omenahotelli

Omenahotellilla on omaperäinen konsepti. Hotellin toiminta perustuu nimittäin asiakkaiden omatoimisuuteen. Huoneet esimerkiksi varataan ja maksetaan netissä, eikä hotelleissa ole vastaanottoa vaan sisäänkirjautuminen tapahtuu tunnusluvun avulla. Ensimmäinen Omenahotelli avattiin Suomeen 2003 Tampereelle.

Ketjulla on Suomessa yhteensä 9 hotellia.

Radisson Hotels & resorts

Radisson Hotels on iso kansainvälinen hotelliketju, jonka toiminta alkoi 1909 Yhdysvalloissa. Radissonilla on 430+ hotellia 61 eri maassa. Suomessa tunnetaan Radisson Blu – nimisinä.

Hotelleita Suomessa yhteensä 7, joista 3 Helsingissä

Holiday Inn

Suomessa Restelin omistuksessa oleva Holiday Inn on yksi maailman suurimmista hotelliketjuista kansainvälisesti.  Ketjulla on jopa yli 1300 hotellia ympäri maailman, ja joka vuosi hotelleissa yöpyy yhteensä noin 100 miljoonaa asiakasta.

Suomessa on kaiken kaikkiaan 7 Holiday Inn -hotellia, joista 3 Helsingissä.

Hilton

Hilton painii isojen kansainvälisten hotelliketjujen sarjassa, vaikka Suomessa sillä on vain 3 hotellia. Hilton hotels perustettiin 1919, ja sillä on yli 500 hotellia maailmanlaajuisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *