internet, pelit

Ilmaista rahaa ei ole

Ei sitä ilmaiseksi jaella.Monelle uusavuttomalle on tullut kotiin kirje kolikkopelit.comista, jossa on luvattu 15 € pelirahaa. Samassa kirjeessä on luvattu kaksinkertaistaa sivustolle tehty pelitalletus aina sataan euroon asti.  Kuulostaa helpolta rahalta? Sitä se ei kuitenkaan ole.

On sinänsä aika hauskaa, että poliisi on aivan oikeasti tässä asiassa voimaton. Yritys on rekisteröity Costa Ricaan, jolloin Suomen ja EU:n viranomaiset ovat voimattomia. Kirjeitä on lähetetty kymmenille tuhansille suomalaisille suljettuna lähetyksenä Virosta käsin. Posti on kirjesalaisuuden mukaisesti velvollinen ne kaikki jakamaan. On myös ihmetelty, mistä kolikkopelit.com on saanut osoitetiedot kaivettua.

Kolikkopelit.comin toiminta, tai oikeastaan sen toteuttama aggressiivinen markkinointi Suomessa on vähintäänkin kyseenalaista. Poliisi on kommentoinut sen olevan suoraan laitonta, koska rahapelitoimintaan on oikeus ainoastaan RAY:llä, Veikkauksella ja Fintotolla. Netissä kuka tahansa saa kuitenkin pelata missä vain. Jos maksuissa ilmenee ongelmia, ei Suomen viranomaiset silloin kuitenkaan voi auttaa.

Suomalaiselle kirjeessä esitetty tarjous saattaa kuulostaa korkeanluokan huijaukselta. Poliisille ja kuluttajavirastoon on tullut satoja ilmoituksia ja yhteydenottoja asiaan liittyen. Varmasti ei voida sanoa, onko kyseessä puhdas huijaus.

MikroBitin artikkelissa toimittaja kuvaa omaa kokemustaan kyseisestä pelisivustosta. Suomalaisille nettipelien maailma on melko tuntematon, minkä seurauksena moni on mennyt halpaan – MikroBitin toimittaja näemmä mukaan lukien.

Ilmaisen bonuspelirahan jakaminen perustuu siihen, että pelaajan on ”kierrätettävä” rahansa sivuston peleissä tietyllä kertoimella, kolikkopelit.comissa tuo kerroin on 40. Tämän lisäksi pelaajan on tullut tallettaa sivustolle tietty summa pelirahaa, ennen kuin voitot voidaan nostaa ulos. Pelkällä 15 euron bonusrahalla ei voittojaan voi siis nostaa. Kuten artikkelista kävi ilmi, tämä kaikki oli kyllä selostettu sivuston käyttöehdoissa ja useasti kysytyissä kysymyksissä, sinisilmäinen käyttäjä vain oli olettanut ilmaisen rahan olevan täyttä totta.

Eli siis: tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Kun oikeasta rahasta on kyse, on aina syytä lukea kaikki mahdolliset ehdot tarkkaan läpi. Ilmaista rahaa ei ole jaossa missään, etenkään netissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *