Rakentaminen ja remontointi

Kattoremontti – Näin onnistut

Kattoremonttia ei uusavuttoman kannata alkaa itse tekemään. Kattoremontti, sekä sen suunnittelu että toteutus, ovat ammattilaisten puuhia. ”Ammattilaisiakin” on moneen junaan. Paljon saa lukea epäonnistuneista ja mielettömän pitkiksi venyneistä kattoremonteista, joihin on palkattu jokumuka asiantuntija.

Lukemalla tämän artikkelin tiedät toivottavasti hieman paremmin miten lopputuloksena on onnistunut kattoremontti.  Aluksi kuitenkin hieman esimakua siitä, mitä kattoremontti voi huonossa tapauksessa olla.

Epäonnistunut kattoremontti

Seuraava tapahtumasarja perustuu tositapahtumiin. Nimet on muutettu. Tepolle tuli ajankohtaiseksi teettää katolle perusteellinen remontti. Teppo löysikin hyvältä ja halvalta vaikuttavan yrittäjän tehtävää hoitamaan. Teppo palkkasi yrittäjän tuntipalkalla, koska hän eli siinä luulossa, että kattoremontti olisi reilussa viikossa ohi.

Toisin kuitenkin kävi. Yrittäjä ja yrittäjän apupojat olivat ”hieman” hitaanpuoleisia. Työtunnit hupenivat syljeskellen ja nenää kaivellen. Kun toista kuukautta oli kulunut, niin kattoremontti ei ollut vieläkään valmistunut. Teppoa alkoi kaduttaa, että palkkasi moiset henkilöt tekemään töitä tuntipalkalla. Hän ei lisäksi ollut seurannut tarkemmin työntekijöiden tekemisiä, ja tarkka tuntilista jäi tekemättä.

Vihdoin Teppo tuli järkiin, erotti kyseisen yrittäjän ja palkkasi pitkän aikaa alalla olleen yrityksen tilalle. Kattoremontti valmistui urakkapalkalla alle viikossa ja Teppo sai taas nukkua yönsä rauhassa.

Perusohjeet miten kattoremontti onnistuu

  • Varmista, että palkattava tekijä on ollut alalla useamman vuoden. Lisäksi kannattaa ottaa selvää missä tekijä on aikaisemmin töitä tehnyt
  • Älä koskaan palkkaa remontin tekijää tuntipalkalla. Urakkapalkka saattaa kuulostaa suuremmalta, mutta loppupeleissä kattoremontti valmistuu paljon nopeammin ja loppuhintakin on huokeampi
  • Vaikka hyvästä saa maksaa, niin hyvätkin yritykset voi kilpailuttaa. Selvitettyäsi hyvät vaihtoehdot kilpailuta ne.
  • Valvo, että työt tehdään ajallaan. Älä kuitenkaan kyttää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *