pyykinpesu

Käytä etikkaa ja kloriittia pyykissä

etiikkaEtiikka ja kloriitti ovat loistavia aineita pyykinpesussa, sillä niillä saa epämiellyttävän hien hajun pois, kellastuneet kainalot ja muut pinttyneet tahrat. Ennen kuin lähtee kaupasta ostamaan tahranpoistoon tarkoitettua erikoispesuaineitta, kannattaa kokeilla kaapista löytyvää etikkaa.

Hienhaju lähtee paitapuserosta huuhtelemalla vaatetta miedossa etikkavedessä. Huuhtele tämän jälkeen puhtaassa vedessä kerran ja sen jälkeen pese pesukoneessa normaalisti.

Kellastuneet paitapuseron tai t-paidan kainalot vaalenevat parhaiten kloriitilla. Lisää teelusikallinen kloriittia pieneen kupilliseen kylmää vettä. Laita pusero pesuvatiin ja kaada kupin sisältö kellastuneiden kohtien päälle. Anna vaikuttaa pari minuuttia ja pese vaate tämän jälkeen normaalisti.

Pinttyneet tahrat saa poistettua vaatteesta kostuttamalla ne kloriitilla. Se kannattaa tehdä pumpulipuikolla. Heti kun tahra on vaalentunut, huuhtele se hyvin haalealla vedellä. Tämän jälkeen voit tarvittaessa pestä kankaan normaalisti pesukoneessa. Laimentamaton kloriitti vaalentaa tahrat hyvin nopeasti – muutamassa sekunnissa!

Koska kloriitti haperruttaa kangasta, sitä sopii käyttää ainoastaan puuvilla- tai puuvillasekoitekankaiden puhdistamiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *