työ

Ketkä täyttävät avoimet työpaikat?

Työtä hakiessa kärsivällisyys on koetuksella. Hakemuksia saa monesti lähettää kymmeniä, ennen kuin haastattelupyyntö tulee. Kuka nämä kaikki avoimet työpaikat oikein vie?

Vastaus on liian usein masentava: joku, jolla on suhteita. Verkoston hyödyntäminen on työnhaun lähes välttämätön piirre. Avoimet työpaikat menevät niille, joilla on rekrytoijan tai pomon tuntema suosittelija. Innostuneita, sosiaalisia ja oma-aloitteisia hakijoita on niin paljon, että karsiminen tapahtuu helpoiten tuttavan suosituksesta.

Aina yritykset eivät edes oikeasti rekrytoi, vaikka ilmoittavat avoimista työpaikoista. Etenkin mediamaailmassa yritys voi laittaa työpaikkailmoituksen lehteen, vaikka avoimeen paikkaan olisi jo tekijä tiedossa. Ilmoittelu lisää yrityksen näkyvyyttä ja ohjaa potentiaalisia osaajia ottamaan yhteyttä.

Jos yritys todella rekrytoi jonkun avoimet työpaikat -palstan kautta, ja vielä jonkun, jota kukaan työpaikalta ei ennakkoon tunne, halutaan superosaaja. Työpaikkailmoituksissa haetaan yleisesti ”hyvää tyyppiä”, joka on avoin, sosiaalinen ja oma-aloitteinen. Jopa ammateissa, joissa työskennellään yksin ja joihin ei vaadita edes koulutusta, työpaikkailmoitukset maalaavat kuvaa iloisesta osaajasta.

Aina vaatimukset, joissa haetaan tuota hyvää tyyppiä, eivät ole työtehtävän kannalta edes tarpeellisia. Tutkimustenkin mukaan monissa töissä selviytyy paremmin omillaan viihtyvä itsenäinen ajattelija kuin sosiaalinen ja iloinen työntekijä, joka juuttuu helposti kahvihuoneeseen. Tämä kannattaa tiedostaa, jos ei koe istuvansa perinteiseen hymyilevän reippailijan rooliin.

Jos hakee paikkaan, johon haetaan tällaista moniosaajaa, voi kohteliaasti osoittaa, että tiedostaa ominaisuudet, joita paikka haluaa. Ei tietenkään kannata ilmoittaa, ettei ole sellainen, kuin työpaikka hakee, mutta miltä kuulostaisi kertoa, että ”tulen toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa, mutta olen myös tehokas ajankäyttäjä, enkä jää suustani kiinni tarpeettoman kauaksi aikaa” tai ”olen itsenäinen ja työorientoitunut alainen”?

Ja etsivä löytää kyllä töitä, se vain vie aikaa. Avoimia työpaikkoja kannattaa seurata tarkkaan, eikä edes odottaa nopeaa tärppäystä. CV:n viljelystä pitäisi työnhaun aikana tulla rutiinia, vaikka jokaista avointa työpaikkaa täytyy tietysti hakea erikseen. Yksinkertaista CV- ja motivaatiokirjepohjaa on kuitenkin nopea muokata juuri tiettyyn työpaikkaan sopivaksi. Ja ihan oikeasti kannattaa kysellä tutuilta, verkostoituminen ei hienosta termistä huolimatta ole sen ihmeellisempää.

One comment

  1. avoimet työpaikat

    Yleensä hakijoita on 100 ja yksi valitaan :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *