internet, trendit, työ, Uncategorized, viihde, yleistieto

Liittyisinkö twitteriin?

Internetissä viestijän ei tarvitse enää tyytyä pelkkään sähköpostiin. Sosiaalinen media tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia ajan hermoilla olemiseen ja yhteydenpitoon. Facebookiinhan kuuluvat jo melkein kaikki, mutta vasta harva suomalainen on vielä aktiivinen twitterissä.  Kuitenkin siitä kohistaan koko ajan enemmän. Mitä hyötyä twitteristä oikein on? Tässä perusohjeita ja joitakin twitterin hyviä puolia uusavuttomille:

1. Twitter on yksinkertainen

Twitterin käyttäjä voi ilmaista itseään yksinkertaisesti vastaamalla helpolta vaikuttavaan kysymykseen : Mitä teet tai mitä tapahtuu nyt? Muoto muistuttaa facebookin tilapäivityksiä, mutta luovuuttaan joutuu käyttämään enemmän. Käyttäjä kun ei saa jaaritella loputtomiin, vaan joutuu rajaamaan kuulumisensa tai havaintonsa 140-merkkisiin tekstinpätkiin.

2. Se sopii hyvin älypuhelimille

Twitter on sovelluksena kevyt ja helppokäyttöinen. Sillä voit raportoida tapahtumia suoraan pääkallonpaikalta. Ei ihme, että monet tapahtumat ja tv-ohjelmat ovat hyödyntäneet twitteriä reaaliaikaisen kommentoinnin ja palautteen antamisen välineenä.

3. Se on hyvä keino uutisten seuraamiseen

Tuntuuko joku ystävistäsi saavan vihiä uutisista aina ensimmäisenä? Ehkä edelläkävijyys johtuu siitä, että hän on twitterissä. Twitterin uutisvirran kautta pystyy kavereiden kuulumisten lisäksi helposti seuraamaan eri lehtien ja julkkisten päivityksiä.

Twitter on osoittautunut tehokkaaksi tiedotuskeinoksi myös erilaisissa kriisitilanteissa, joissa viranomaisten tiedotus takkuilee herkästi.

4. Se on tehokas verkostoitumisväline

Etenkin media-alalla työskenteleville twitter tuntuu muuttuvan koko ajan tärkeämmäksi. Twitterissä on helppo ryhtyä seuraamaan entuudestaankin tuntemattomia käyttäjiä.  Twitter-päivityksissä on helppo antaa edustava kuva itsestään ja siellä verkostoituminen saattaa johtaa hyödyllisiin kontakteihin myös tosielämässä. Monet yritykset ovatkin ryhtyneet tiedottamaan työtarjouksistaan sen kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *