pelit

Miksi en pysty kävelemään hedelmäpeli-automaatin ohi?

Hedelmäpelit ovat jo pitkään olleet suomalaisten suosiossa. Mansikka, Tuplapotti, Kulta-Jaska sekä muut raha-automaattiyhdistyksen pelit houkuttelevat kaikenikäisiä ihmisiä pelaamaan raha-automaateilla ostoskeskuksissa, ruokakaupoissa ja huoltoasemilla. Usein hedelmäpeleihin joutuu jopa jonottamaan, sillä ne ovat niin suosittuja. Jos kuulee rahojen kolisevan jollakin hedelmäpeliautomaatilla ja se vapautuu, niin ei kannata mennä sille koneelle, sillä kone ei takuulla tarjoa uutta isoa voittoa vielä pitkään aikaan. Kannattaa odottaa sellaisen pelikoneen vapautumista, jossa edellinen pelaaja ei ole saanut voittoa pitkään aikaan. Tällöin omat mahdollisuudet saada voitto paranevat.

Ideana hedelmäpeleissä on saada kolme samaa kuviota vaakasuoraan linjaan ja kuviosta riippuen pelaaja voittaa tietyn summan rahaa. Entisaikaan hedelmäpeleissä oli vain yksi voittolinja, mutta nykyään voittolinjoja on useampia.  Jokainen voi itse valita millä panoksella pelaa ja ihan pienelläkin panoksella saa itselleen järjestettyä hieman jännitystä elämään. Hedelmäpelit ovat myös valovoimaisen näköisiä ja niistä kuuluu erilaisia jännittäviä ääniä.

Jokin vetovoima hedelmäpeleissä on, sillä niiden ohi ei vain pysty kävelemään pysähtymättä pelaamaan. On itse asiassa tutkittu, että jotkin lääkkeet aiheuttavat vanhuksille hedelmäpeli himoa. Tutkimusten mukaan esimerkiksi Parkinsonin tautiin määrättävä lääke on monille aiheuttanut vastustamatonta pelihimoa, koska se lisää kehon dopamiinituotantoa. Dopamiini on välittäjäaine, joka säätelee aivojen mielihyväjärjestelmää. Kaiken kaikkiaan pelihimoisilla ihmisillä on kehon dopamiinitaso hieman herkistynyt ja se vaihtelee nopeammin kuin niillä ihmisillä, jotka eivät ole kiinnostuneita uhkapeleistä.

Voiton mahdollisuus pitää yllä hedelmäpelien pelaamisen himoa. Mutta myös epävarmuus on tärkeä tekijä pelihimossa. On jännittävää kamppailla näiden kahden asian välimaastossa ja antaa kohtalonsa toisen käsiin – hedelmäpeliautomaatin käsiin. Kun kävelen hedelmäpeliautomaatin ohi, niin olen kuin robotti ja minun on pakko pelata vähäsen. En pysty vastustamaan kiusausta.

Pelihimo on kuin pieni kipinä, joka tulee hedelmäpelin pelaamisesta. Se on samaan aikaan sekä miellyttävä, viihdyttävä että koukuttava tunne. Endorfiinit virtaavat kehossa kun hedelmäpelien kuviot pyörivät. Kun pelaa pienen hetken, niin arjen kiireet unohtuvat ja tuntee elävänsä jännittävää elämää. Kaiken kruunaa se, jos voitto osuu kohdalle ja kolikot tyhjentyvät luukkuun. Kolikkojen kilinä saa lähellä olevat ihmiset kateellisiksi ja itse voi tuntea olevansa suuri voittaja – voittaja, jolle kaikki on mahdollista! Jos taas voitto ei osu juuri sillä hetkellä kohdalle, niin aina voi ajatella, että ei se mitään, kone voitti tällä kertaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *