matkailu, yleistieto

Minne mennä ja mitä tehdä Turussa?

AurajokiTurku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011. Jos tämä jäi huomaamatta, eikä ole tänä harvinaisena vuonna tullut Turussa vierailtua, niin onneksi ei vielä ole liian myöhäistä! Niin kauan kuin Aurajoessa on vettä, on Turussa elämää.

Aurajoen ympäristön vilinä

Käytännössä koko Turun keskusta on Aurajoen varrella. Suuri hitti Turussa on syödä taikka juoda paikallisissa ravinto/baarilaivoissa joen rannalla. Muutenkin Aurajoen vierustalla kävely kesäisessä iltavalaistuksessa voi olla tunnelmallista.

Syömisestä puheen ollen, vuonna 1975 Turussa toimintansa aloittanut Pizzeria Dennis on niittänyt mainetta ja kunniaa. Nykyään Dennis on jo pizzeriaketju ja ravintoloita löytyy Turun lisäksi Helsingistä ja Tampereelta.

Kestosuosikki Turun linna

Turun linnan museotoiminta aloitettiin jo 1881. Linna on yli 700-vuotias

Turun linna
Turun linna

kulttuurihistoriallinen nähtävyys. Linna tuhoutui talvisodassa, mutta sen korjaustyöt valmistuivat 1961. Linnaan pääsee tutustumaan niin itsenäisesti kuin oppaan kanssa. Turun linna ja sen museot sijaitsevat aivan sataman vieressä, joten se on luonnollinen ensimmäinen vierailukohde mereltä saapuville matkailijoille.

Turun tuomiokirkko

Turun tuomiokirkko nauttii jonkinlaista kansallispyhäkön asemaa Suomessa, ja rakennushistoriallisesti se on myös maan merkityksellisimpiä rakennuksia. Kirkko edustaa mm. romaanista, goottilaista ja uusgoottilaista tyyliä sen pitkän rakennusajan vuoksi.

Forum Marinum

Forum Marinum on monipuolinen merikeskus, johon kuuluu myös merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo ja Suomen Laivastomuseo. Forum Marinumiin kuuluu museolaivaston muodostavat neljä sotalaivaa, kaksi suurta purjelaivaa ja muita pienaluksia satamahinaajista poliisiveneisiin. Museoaluksissa voi vierailla kesäkuukausina.

Turkua pidetään perinteisesti kesäkaupunkina, ja pitäähän se paikkansa. Kesän ulkopuolella yöpyminen on paljon helpompaa kuin kuumimpaan kesäsesonkiin. Sama vanha klisee pätee tässäkin; kannattaa tehdä asiat etukäteen, tässä tapauksessa siis varata hotellit tai muut majoitukset. Esimerkiksi Hotellimaailman hotellit Turku –sivulta löytyy paljon eri vaihtoehtoja.

One comment

  1. susanna

    itse suosittelen turussa käymään turun vanhassa alueessa. kesällä rannat ovat suosiossa. kesäisin ovat festarit suosiossa kuten dbtl yai ruisrock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *