yleistieto

Pikavippi pankkitunnuksilla vai tekstiviestillä?

pikavippi pankkitunnuksillaNykyään Suomessa pikavipin saa haettua käytännössä kahdella eri tavalla: joko tekstiviestillä tai pankkitunnuksien avulla. Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta toinen niistä on selvästi parempi – Uusavuton kertoo kumpi.

Pikalainaliiketoiminta ei enää ole niin hämäräperäistä kuin vielä palvelujen alkuvaiheessa vuoden 2005 tienoilla, jolloin vipin saattoi saada pelkällä tekstiviestillä. Vipin hakemista pidettiin liian helppona, jonka seurauksena moni nuori aikuinen ajautui vakaviin velkakierteisiin. Nykyäänkin on tietysti mahdollista saada pikavippi tekstiviestillä, mutta ensimmäistä vippiä haettaessa täytyy aina tunnistautua pankkitunnuksien avulla. Tämän jälkeen vipin hakeminen onnistuu tekstiviestitse.

Pikavippi pankkitunnuksilla

Tässä vaiheessa saattaa jo arvata, että pankkitunnuksilla pikavipin hakeminen on se parempi vaihtoehto näistä kahdesta.

Pankkitunnuksia käyttämällä välttyy tekstiviestien kustannuksilta, ja lisäksi pankkitunnuksilla tapahtuva tunnistautuminen on todella turvallista. Tunnistautuminen tapahtuu suomalaisten pankkien yhteisellä Finanssialan Keskusliiton määrittelemällä Tupas-palvelulla. Rahat tulevat yleensä tilille myös nopeammin tätä vaihtoehtoa käyttämällä.

Pikavippi pankkitunnuksilla saa miinusta tavan ”jähmeydestä” yksinkertaiseen ja nopeaan tekstiviestiin verrattuna. Lomake pitää täyttää ja tarvitaan internet-yhteys.

Pikavippi tekstiviestillä

Pikavipin hakeminen tekstiviestillä on nopeaa ja helppoa. Kynnys tekstiviestin naputteluun ja eteenpäin lähettämiseen on todella pieni, joten tekstiviestitse pikalainan hakeminen on hyvin suosittua.

Yksi iso miinus tässä vaihtoehdossa kuitenkin on, nimittäin tekstiviestien hinnat. Jos hakee esimerkiksi tuhannen euron vipin, joutuu yleensä ensin lähettämään yhden viestin lainan hakuun ja sitten toisen sen varmistamiseen. Hintaa yhdellä viestillä voi olla jopa 3 euroa palvelun tarjoajasta riippuen.

Vaikka 6 euron lisäkulut tuhannen euron vippiä haettaessa ei ehkä tunnu suurelta, niin ajattelepa millaiset nuo kulut ovat suhteutettuna pienempään, 50 euron suuruiseen pikavippiin. Kun viestien kustannuksiin lisätään pikalainojen huima todellinen vuosikorko (joka saattaa olla jopa yli 1000 %), huomaa äkkiä, että se 6 euroa on suuri summa rahaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *