tietokone

Tietojen palautus

rikkinäinen kovalevyHävisivätkö tärkeät tiedot kovalevyltä? Kaikki vuosien varrella otetut valokuvat, tehdyt työtiedostot ja muistiinpanot, mennyttä. Ei välttämättä, sillä tietojen palautus on nykypäivänä entistä tehokkaampaa. Internet on pullollaan ilmaisohjelmia maksullisten palautusohjelmien lisäksi, mutta tarkka tietojen palautus tallennusvälineiltä ei ole kotikonstein tehtävissä.

Jos tallennusmedialla on erittäin tärkeitä tietoja, kannattaa turvautua alan ammattilaisten apuun. Ammattilaiset eivät suorita tietojen palautusta ohjelmistojen avulla, vaan toimenpide tehdään teknisesti.

Esimerkiksi kiintolevyn tietojen palautus suoritetaan puhdastilan tarjoamassa, puhtaassa ympäristössä. Puhdastiloilla on tietyt normit, jotka niiden pitää läpäistä. Tilat on ylipaineistettu verrattuna vallitsevaan ympäristöön ja kotikonstein tarvittavaan ratkaisuun ei järkevin menetelmin päästä. Tila vaatii järeät ilmastointi- ja suodatusratkaisut.

Kun kovalevyn tiedot palautetaan teknisesti, toimenpiteisiin kuuluu yleensä kovalevyn moottorin-, lukupään ja piirilevyn korjaus.

2 comments

  1. Omaa kokemusta on

    Kannatta ottaa yhteyttä It-tohtoreihin jos niin onnettomasti käy, että tiedot katoaa.

  2. mikko kettunen

    On olemassa netistä ladattava ilmaisohjelma recuva joka palauttaa kadonneet tiedostot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *