mökkeily

Turvakilvet ja opasteet mökkiläisen turvana

Huonokuntoiset ajotiet ovat mökkiläiselle epämiellyttävä, mutta varsin yleinen tuttavuus. Etenkin suurien sateiden jälkeen perinteiset sora –ja hiekkatiet ovat varsin huonossa kunnossa, joskus niistä on jopa suorastaan vaaraa. Mökkitiet ovat usein jo valmiiksi kapeita ja huonokuntoisia.

Kun sateet vievät nekin vähäiset kivet, soran tai päällysteen tieltä ojaan, saattaa pahaa aavistamatonta mökkiautoilijaa odottaa ikävä yllätys. Tien kallistukset menevät päin prinkkalaa ja jo pelkästään tiellä pysyminen saattaa vähänkin kovemmassa vauhdissa tuottaa vaikeuksia. Etenkin polkupyörällä liikkeellä olevat tuntevat tämän nahoissaan.

Turvakilvet ja opasteet ovat oiva apu tällaisissa tilanteissa ja osaltaan ennaltaehkäisevät vaaratilanteita. Kuka tahansa voi tilata opasteita ja turvakilpiä varsin kivuttomasti netistä. Esimerkiksi turvakilvet voi varustaa haluamallaan varoitustekstillä ja pystyttää tien reunaan varoitukseksi mahdollisesta sudenloukusta tiessä.

Jos ei mieluummin haluaisi räikeitä kilpiä mökkitiensä varteen, voihan aina sellaisen kyhätä itse ja maalata mielensä mukaan. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että tässä tapauksessa on kyse ihmisten turvallisuudesta ja liikenteen sujuvuudesta. Se pieni esteettinen tahra, jonka turvakilvet tai opasteet aiheuttavat on loppujen lopuksi mitätön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *